Arxiu de l'autor: Direccio

La curiositat, motor de l’aprenentatge

L’ésser humà mostra ja en les seves etapes inicials de desenvolupament una gran curiositat per si mateix, pels altres i pel seu entorn.  En el cas dels infants més petits es pot constatar aquesta curiositat per l’observació de tot allò que l’envolta i per la voluntat de tocar i manipular els objectes que tenen al seu abast. D’aquesta manera van aconseguint  informació que els serà molt útil en el seu procés d’aprenentatge.

A l’escola acompanyem oferint espais i materials adients, que generin emocions i que impulsin a conèixer de manera autònoma. L’infant aprèn a través de l’acció i també de la relació amb els companys,  ja que observant allò que fa l’altre també s’aprèn i es genera reflexió.

En Roc està concentrat desgranant una panotxa i l’Hugo l’observa amb atenció, rics moments d’aprenentatges  compartits.

Iniciem un nou curs!

Benvinguts i benvingudes al curs 2020-21! Un curs una mica diferent dels altres,  amb un  gran repte  que entomem amb ganes i il·lusió: continuar  fent l’escola en la que creiem tot i seguir sempre les indicacions sanitàries.  Una escola que acull, que escolta, que observa, que cuida els petits detalls, que ofereix oportunitats, experiències, que fa dels infants els protagonistes…

Aquests primers dies ens anem coneixent a poc a poc, acompanyats de les famílies, es van creant els vincles afectius entre els infants i les seves educadores que permetran que els nens i nenes es sentin segurs i a gust a l’escola.

Pels infants que ja venien el curs passat són dies de retrobament amb els companys i mestres. 

Tenim un llarg camí per recórrer junts,  vivint experiències que ens ajudaran a créixer a tots plegats.

Bon estiu!

Finalitzem un curs que ha estat inusual i atípic, sense poder portar a terme moltes de les coses que teníem previstes.

Tots hem intentat adaptant-nos a una nova situació i, malgrat les limitacions, hem volgut seguir properes a tots/es vosaltres. Hem trobat molt a faltar els infants i la quotidianitat del nostre dia a dia a l’escola, que desitgem poder recuperar al setembre.

El dia 30 de juny, aprofitant que la situació ho permetia, vàrem fer un petit comiat amb els infants grans de l’escola i les seves famílies, ja que al setembre iniciaran una nova etapa. Va ser un retrobament molt esperat i emotiu per a tots, on els infants van poder gaudir dels seus companys, jugant al pati de l’escola i d’un berenar plegats.

A tots ells els desitgem un bon inici a P3 i a tots els altres dir-vos que us esperem amb moltes ganes i molta il·lusió per començar un nou curs.

Molt bon estiu a totes i tots!

Els infants tornen a sortir al carrer

Com ja sabeu, a partir del diumenge 26 d’abril, els infants poden sortir al carrer una estona cada dia acompanyats d’un adult i sempre seguint les indicacions que marca el Govern. Tot i que és una bona oportunitat, hem de tenir present que no tots els infants ho viuran de la mateixa manera. És important estar atents al seu llenguatge corporal, a les seves expressions i paraules, podria ser que algun infant no vulgués sortir o que, un cop al carrer, vulgués tornar cap a casa perquè no se sent del tot segur. Caldrà doncs, respectar el seu procés sense forçar… demà podem tornar a provar. 

L’adult ha d’explicar a l’infant, tenint en compte la seva edat, què podran fer al carrer, li ha de transmetre seguretat i procurar contestar de manera entenedora qualsevol pregunta que aquest li pugui fer.

És important que tots puguem gaudir d’aquests moments amb tranquil·litat.

Per molts anys!

Durant aquests dies, alguns dels nens i nenes de l’escola bressol han fet o estan a punt de fer anys. Com que de moment no ho podem celebrar com ho faríem a l’escola, la Montse us ha preparat aquest vídeo.

Moltes felicitats de part de tot l’equip!!!

Bufem les espelmes???