SORTIDES PEDAGÒGIQUES

A l’EBM Els Ninots es fan diverses sortides escolars programades al Pla Anual. Aquestes sortides poden tenir caràcter cultural, de descoberta de l’entorn proper o del medi natural.

Sortides culturals (adreçades a nens de 2-3 anys)

Cada curs escolar es realitzen 3 sortides culturals programades per la Fundació Privada Cultural de Granollers AC i subvencionades per l’Ajuntament de Lliçà de Vall a través de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i per la Diputació de Barcelona.

La finalitat d’aquestes activitats és la d’acostar les diverses arts escèniques als infants de la forma més natural. Música, teatre, dansa, contes, titelles … són espectacles adequats a aquest primer cicle d’educació infantil i es pretén estimular, motivar i fer viure de forma positiva i alegre l’experiència de sortir de l’escola bressol per anar a veure un espectacle.

maig 006

Sortida a la granja de Can Mas 

Al 3er trimestre es fa la sortida amb autocar a la granja de Can Mas-Pascual, a Palaudàries. Hi participen totes les classes, excepte els de l’aula de lactants (Marietes).

Can Mas és una finca d’explotació agrícola i ramadera de 100 hectàrees que té tota mena d’animals de granja: pollets, gallines, conills, ànecs, oques, galls d’indi, paons, porcs, cavalls, vaques, vedells, cabres, ovelles…

La finalitat de la sortida és que els alumnes visquin l’experiència d’un dia a pagès en el marc ampli, variat i agradable d’una granja típica del Vallès Oriental.

granja 091

Sortides al pavelló esportiu de Lliçà de Vall 

A partir del segon trimestre i fins al mes de juny, les classes dels alumnes de 2-3 anys (Balenes i Elefants) van al pavelló esportiu un cop a la setmana a fer activitats per facilitar la maduració motriu dels infants amb material específic.

juny 161

Sortides a l’entorn de l’escola 

Depenent de l’edat dels infants i un cop passat el procés d’adaptació, es valora si ja poden començar a fer petites sortides pels voltants de l’escola i, progressivament, fer-ne d’altres per l’entorn: anar a buscar fulles, al parc a berenar, a la biblioteca, a buscar les castanyes pel dia de la festa…

05 Collir castanyes