Gaudim a l’aire lliure

El dia a dia a l’escola ofereix moltes oportunitats de joc i descoberta, i a més, s’hi teixeixen les primeres relacions més enllà de l’àmbit familiar.

A l’escola bressol els infants gaudeixen cada dia de l’espai exterior, està demostrat que estar a l’aire lliure i en contacte amb la natura és molt beneficiós per a la seva salut i el seu desenvolupament.

El pati de l’escola està pensat per ser una prolongació de l’aula, un lloc conegut i segur on seguir investigant, explorant, relacionant-se, jugant. Els infants hi troben diferents espais i propostes perquè totes aquestes experiències es donin. En el pati tenen l’oportunitat, a través del moviment lliure, d’enfrontar-se a nous reptes, d’explorar, observar, tocar, olorar, etc.

A fora podem sentir el pas de les estacions (el color del cel, l’escalfor del sol, la temperatura…), els sorolls del carrer, els ocells, etc. En el dia a dia, trobem molts moments per observar la natura, els adults acompanyem les descobertes dels infants posant paraules a tot allò  que va passant:  quan plou, quan cauen les fulles, quan troben petits insectes o  cargols, quan descobreixen una nova flor o l’olor d’una planta…

Tal com diu Sílvia Blanch, doctora en psicologia de l’educació:

 “La natura activa els sentits sense generar hiperestimulació i incita el joc en moviment, però també convida a experimentar i observar”.