Iniciem un nou curs

Benvinguts al curs 2022-23, un curs que, per fi,  podrem viure sense restriccions sanitàries i que ens permetrà recuperar projectes que ens il·lusionen.

Fa uns dies que a l’escola hem iniciat el període de familiarització amb els nous infants i les seves famílies. Per a molts d’ells suposa la primera separació del nucli familiar, per tant, és un període molt sensible i delicat, on totes les parts implicades viuen un munt d’emocions i sentiments.

Dia a dia, les educadores van coneixent els infants i establint amb ells el vincle afectiu imprescindible perquè se sentin segurs i a gust a l’escola. I, amb les famílies, van teixint relacions de confiança que seran la clau per garantir un bon procés d’acolliment i de comunicació al llarg del curs.

Durant dos dies, els infants que comencen per primera vegada l’escola, estan acompanyats d’un familiar durant tota la seva estada. A partir del tercer dia ja es queden sense aquest acompanyament fent un horari reduït que s’anirà ampliant progressivament. La durada d’aquest procés  dependrà de cada infant (ja que cadascú viu i expressa la vivència d’aquests dies de manera diferent) i de les necessitats de les seves famílies.

Pels infants que ja venien el curs passat són dies de retrobament amb els companys i les educadores.