Benvinguts i benvingudes, iniciem el curs 2023-24

Durant aquests primers dies de curs infants, famílies i educadores estem vivint el procés de familiarització que implica conèixer-nos, crear vincles, lligams, confiança…

Els infants que arriben a un entorn desconegut i nou per primera vegada, necessiten un temps i un espai d’acollida. Els primers dies, les famílies acompanyen als seus fills i filles durant tota la seva estada a l’escola, d’aquesta manera l’infant pot anar descobrint l’espai i començar a teixir el vincle afectiu imprescindible amb les educadores que tindran cura d’ell, des de la seguretat que li aporta tenir al pare o la mare al seu costat.

Cadascú viu aquest moment de manera diferent, alguns infants amb més seguretat, d’altres amb més neguit, alguns amb predisposició per anar a jugar i d’altres amb la necessitat de mostrar-se més observadors. Les educadores acollim les emocions i sensacions de cadascun d’ells intentant donar resposta a totes elles.

Pels infants que ja venien el curs passat, tot i que aquest tornar a l’escola és més fàcil per ells, aquests primers dies també són importants i sensibles, han de compartir l’espai i les seves educadores amb nous companys que, al principi, solen estar neguitosos.

A poc a poc, entre tots anirem teixint relacions de confiança que ens faran sentir més a gust a l’escola.