L’estona dels àpats

El dia a l’escola s’organitza tenint en compte els moments de joc, de relació, d’experimentació, i, sobretot, de les rutines de la vida quotidiana: els àpats, el descans i la higiene personal, que són les que marquen el ritme de vida col·lectiva. Aquesta estructura, que es repeteix cada dia de forma similar, orienta i dona seguretat als infants.

L’estona dels àpats, així com la resta de moments de vida quotidiana, té un gran valor educatiu. És una estona de relació on, a més de satisfer una de les necessitats bàsiques, els infants aprenen a ser cada cop més autònoms. Són moments privilegiat de relació individualitzada o en petit grup on podem acompanyar els processos dels infants des de la proximitat i on es va reforçant el vincle entre l’infant i les persones que tenen cura d’ell. Procurem crear una atmosfera tranquil·la i agradable, sense soroll ni presses on la nostra actitud es basa en el respecte, el donar temps, l’acompanyar i el posar paraules a allò que viuen o que poden sentir.