EL DESCANS A L’ESCOLA BRESSOL

Els infants necessiten al llarg del dia unes estones de descans segons les necessitats de la seva edat. A l’escola, els més petits dormen una estona al matí i després de dinar és el moment de la migdiada per a tots els infants.

Procurem mantenir sempre la mateixa rutina, seguint unes pautes estables que se succeeixen diàriament amb l’objectiu d’ajudar l’infant a comprendre aquest moment i participar-hi amb confiança, seguretat i naturalitat.

La calma és l’ingredient principal i el fet d’anar a dormir ha de ser un moment tranquil i agradable.

A mesura que es van fent grans van aprenent a treure’s la roba, les sabates i a desar-ho tot dins la seva panera, marcada amb la seva fotografia. Potenciem així l’autonomia i eduquem l’hàbit de l’ordre i cura de les seves coses.

Els infants de l’aula de lactants dormen en bressols a l’espai del dormitori i els altres ho fan en matalassets, cada grup a la seva estança.

A l’escola afavorim que puguin adormir-se per si sols, les educadores acompanyem els infants en aquest procés atenent les necessitats que cadascun d’ells pugui tenir.

El moment de llevar-se és també molt important i, respectant el ritme dels infants, els donem temps perquè es vagin incorporant de nou a l’activitat. En el moment de vestir-se van col·laborant a posar-se la roba i les sabates.