El tastet de fruita

A l’escola, a partir de que els infants tenen un any, oferim un tastet de fruita a mig matí. Creiem que és una bona oportunitat per a integrar un hàbit saludable, ajuda a que els infants vagin acostumant-se a provar diferents gustos i textures i també a que arribin a l’hora de dinar de forma més tranquil·la.

Cap a les 10h preparem a cada aula un petit esmorzar amb dos o tres fruites de temporada, tallades a trossets. Els infants tenen l’oportunitat de decidir si en volen menjar o no, triar quines fruites volen tastar i si volen repetir.

És un moment de trobada, on els infants seuen a la taula al costat de l’educadora que pela i talla les diferents fruites demanant la col·laboració dels infants en la mesura de les seves possibilitats: pelar mandarines i plàtans, passar-li el plat al company, netejar la taula amb el drap en acabar…