Arxiu de la categoria: Inici

Fem d’atletes

A l’escola celebrem el Carnestoltes com  a festa tradicional integrant-la al nostre dia a dia, sense que això interfereixi en les rutines quotidianes que aporten la seguretat necessària a les nenes i als nens.

Des de fa dies els infants juguen a disfressar-se amb robes i barrets, pel plaer de fer-ho, com una proposta més de joc lliure dins les classes.

La setmana de Carnestoltes  juguem a ser atletes: elaborem pilotes de diferents pesos, testimonis per fer curses de relleus, plats per fer llançaments… i cada dia dediquem una estona a fer entrenaments.

El divendres 21 de febrer arribem vestits d’atletes, fem una mica d’esport i guanyem tots una medalla!

I de postres: mandarines

A la classe de les Balenes, infants de 2 a 3 anys, quan hi ha mandarines o plàtans de postres se’ls pelen ells sols. Petits reptes de la vida quotidiana que viuen amb interès i  il·lusió. És una manera més de treballar la psicomotricitat fina. Amb molta cura i paciència els infants  practiquen habilitats que dia a dia, amb la pràctica,  aniran perfeccionant.

És un bon moment per fer una nova experiència: olorar, tocar, manipular…

Silenci i molta concentració a l’hora de les postres.

EL TIÓ

El 16 de desembre arriba el Tió a l’escola: sentim que truquen a la porta i tots sortim a veure qui és. Veiem un paquet molt ben embolicat i quan l’obrim…quina sorpresa! És el Tió!!!

En una carta ens explica que té molt fred i moltíssima gana, que li agradaria quedar-se una dies amb nosaltres i que si el cuidem molt bé ens cagarà un regalet. Per això sí, hem d’aprendre la seva cancó.

Durant tota la setmana el cuidem: li portem menjar, el tapem, li fem companyia, li cantem cançons…

Avui divendres el fem cagar! De dos en dos piquem amb el bastó tot cantant la cançó i en aixecar la manta trobem un regalet.

El regalet és un kazoo per cantar cançons!

TOT L’EQUIP DE L’ESCOLA BRESSOL US DESITGEM UNES BONES FESTES I FELIÇ 2020!

La Setmana de la Música

Com cada any a la nostra escola, pels volts de Santa Cecília celebrem la Setmana de la Música.

Durants uns dies demanem la participació de les escoles de primària del poble, de l’institut, d’alguns familiars i del grup d’havaneres Nus Mariner perquè vinguin a fer-nos petits concerts tocant instruments, cantant o fent una dansa tots junts.

Aquí podeu veure una petita mostra de com gaudim tots junts d’aquests dies especials dedicats a la música. Us donem les gràcies a tots i totes per la vostra participació!

La nostra alzina

El passat 27 de setembre l’Ajuntament es va adherir al moviment Fridays for Future contra el canvi climàtic. A l’acte que es va fer a la plaça de la vila, l’ajuntament va regalar una alzina per cada centre educatiu i un lot de llibres.

La nostra alzina ja està plantada al jardí exterior de l’escola i avui hem sortit amb els infants de 2-3 anys a veure-la. També hem obert l’obsequi que acompanyava l’arbre: un recull de contes relacionats amb el medi ambient.

Un petit acte per col·laborar a prendre consciència que cal que tots valorem i cuidem la natura.

Visites gratificants

Aquests darrers dies els infants de P3 de les escoles de Les Llisses i d’ Els Vinyals ens han vingut a veure. Molts d’ells venien el curs passat a l’escola i ha sigut molt bonic retrobar-nos.

Compartim tots junts una estona de joc a la classe dels grans i abans d’anar a jugar al pati esmorzem galetes amb xocolata.

Moltes gràcies per la vostra visita!!!

Mans que descobreixen…

Muntem un espai d’experimentació per als infants de l’escola on poden manipular, explorar i investigar en petit grup, facilitant així un ambient tranquil que convida a la concentració.

Al seu abast tenen dues safates, una amb pa ratllat i l’altra amb farina. El sol fet de poder tocar aquests materials amb les mans ja provoca un munt de sensacions!
També oferim diversos estris, curosament triats, per tal que possibilitin múltiples accions: omplir i buidar, transvasar, remenar o escolar per l’embut.

“L’infant cada cop es torna més hàbil, cada cop aprèn més coses sobre els objectes que l’envolten, sobre les seves dimensions, formes i qualitats. Però sobretot perfecciona les seves competències aprenent a estar atent als resultats dels seus actes; és a dir, aprèn a aprendre”. Éva Kálló.

Els primers dies d’escola

Acabem d’iniciar un nou curs, aquests primers dies es viuen amb molta intensitat per part de tots els que formem part de l’escola: infants, famílies, mestres i educadores.

Amb l’acompanyament de les famílies, els infants van coneixent els espais, els companys i els adults que tenen cura d’ells, amb qui a poc a poc van creant vincles emocionals que els aportaran confiança, seguretat i benestar.

Tots junts estem vivint moments plens de sentiments i emocions, moments de descoberta, moments de relació… que dia a dia ens ajuden a créixer.

Final de curs

Ja hem arribat a final de curs, amb la satisfacció d’haver compartit moltes vivències tots plegats. Gràcies per confiar en nosaltres!

Aquest matí hem fet una festa a l’escola per dir-nos adéu, hem posat música al pati, hem cantat, hem ballat i hem menjat un petit gelat.

L’AMPA ha organitzat una trobada aquesta tarda a Can Coll per celebrar-ho tots junts: infants, famílies i educadores.

Us desitgem un bon estiu a tots!! Us diem “FINS AVIAT” als que tornareu al setembre i “FINS SEMPRE” als qui comenceu una nova etapa, i que us vagi molt i molt bé!

FEM CAMÍ JUNTS: la construcció de les relacions

L’escola bressol ofereix als nens i nenes la possibilitat d’establir relacions amb altres infants i també amb altres adults. Perquè els infants puguin adquirir habilitats socials és necessari crear un clima de confiança on es puguin sentir segurs, tranquils i respectats. A través del joc aprenen a relacionar-se: compartint, cooperant, fent les primeres amistats…

A l’escola bressol els infants inicien l’aprenentatge de les habilitats socials a partir de:

El vincle que s’estableix amb l’adult dona seguretat i confiança a l’infant

La descoberta de l’altre: la mirada, el somriure, el plor… són les primeres conductes socials

El joc paral·lel, l’un al costat de l’altre: observant, imitant, aprenent a compartir…

Moments de complicitat amb un company

La col·laboració entre ells

Les mostres d’afecte

El joc simbòlic, imitar accions de la vida quotidiana dels adults els ajuda a entendre el món

Així van fent camí cap  al  joc cooperatiu, cap a  la realització de projectes conjunts

“Són les relacions amb els altres el que dona sentit a la vida”
Von Humboldt